יום שני, 17 בספטמבר 2012

תדירות תהליך ניקוי ארובות כטיפול מונע.


בעלי עסקים כגון: פאבים, אולמות אירועים, חדרי אוכל, מסעדות, בתי קפה, בתי אבות ועוד, חייבים להתקין במטבח התעשייתי שלהם מערכת נידוף עשן. מערכות לנידוף עשן אלו, תפקידן להוציא החוצה אדי בישול, עשן, ריח טיגון וצלייה ושאר ריחות לא נעימים העולים מהבישול והטיגון במטבח התעשייתי. מספר המנדפים במטבח התעשייתי, הינו נגזרת של סוג האוכל המבושל במטבח התעשייתי, מספר האנשים שמשרת במטבח, השימוש הנעשה במטבח התעשייתי.
על מנת לשמור על מערכת הנידוף תקינה, יש לבצע עבודות תחזוקה שוטפות וביניהן ניקוי ארובות ומנדפים תקופתי, כטיפול מונע כנגד תקלות במערכת הכול כך חיונית הזאת. תחזוקה שוטפת של מערכת נידוף העשן, מעוגנת בחוק, והינה מתבצעת לפי תקן ישראלי 1001/6 וכן תקן אמריקאי NFPA96, ובהתאמה לדרישות שרותי הכיבוי וההצלה, משרד התברואה, המשרד לאיכות הסביבה ונהלי חברות הביטוח. טיפול מונע, בעזרת תחזוקה שוטפת, ניקוי יסודי ומוקפד, תוך שימוש בחומרים המיועדים במיוחד למטרות אלו, ועל ידי חברה אמינה ומוסמכת המתמחה במתן שירותי ניקוי ארובות מנדפים ומערכות נידוף עשן, הינו קריטי לתוחלת חייה ותפקודה של מערכת נידוף העשן.
ניקוי ארובות – טיפול תקופתי מאריך את חיי מערכת נידוף העשן.
חשוב ביותר לבחון בקפידה את הקריטריונים של המטבח, כלומר, את סוג האוכל המבושל או מטוגן בו – מה מידת השימוש בשמן ובתהליכי הטיגון, כמות האנשים שמשרת המטבח – האם רבה או מועטה, כמה שעות פעילות יומיות יש למטבח – האם פועל כמה שעות בלבד או מסביב לשעות, ומה סדר הגודל של הפעילות. לדוגמא, מסעדת מזון מהיר, המשרתת לקוחות רבים יומיומית, אמורה לדאוג לביצוע ניקוי ארובות ומנדפים לעיתים קרובות, ככל האפשר, כדי למנוע הצטברות של לכלוך שומני קשה במנדפים ובארובות.
ניקוי ארובות חיוני במיוחד במניעת שריפות, שכן השומן והלכלוך המצטבר, יכול להתלקח ולגרום לשריפה בעלת פוטנציאל קטלני. מניעת שריפות על ידי ניקוי קפדני ותחזוקה שוטפת של מערכת נידוף העשן, הינה חשובה מאין כמוה ויכולה למנוע נזקים עצומים לרכוש ולציוד היקר שיש במטבח התעשייתי, וכן, לנזקים פיזיים, וחמור מכך, לאבידות בנפש. כמו כן, במידה ולא מתבצע ניקוי ארובות ומנדפים כראוי, יכול הלכלוך השומני, לנזול לתוך סירי הבישול והמחבתות ולגרום להרעלת מזון, תחלואה, או להוות מפגע תברואתי, עקב התפתחות חיידקים ובקטריות בארובות ובמנדפים, כמו כן, השמן עלול לגרום לתאונות החלקה משמן שנזל על הרצפה.
תדירות ניקוי ארובות, הינה חיונית לשמירה על מערכת נידוף העשן שלכם ותהווה טיפול מונע כנגד תקלות שעלולות להיגרם עקב תחזוקה לקויה של מערכות נידוף העשן. התייעצו עם חברה מקצועית ואמינה שתקבע עבורכם מהי תדירות ניקוי ארובות רצויה לעסק הפרטי שלכם, ובכך תוכלו לשמור על תקינות מערכת נידוף העשן, למנוע הוצאות כספיות מיותרות, לחסוך באנרגיה, ולשמור על בטיחותם של עובדי המטבח ולקוחותיו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה